Начало Статии ЗА КАРТИНКИТЕ И САЙТА

prodava-se


Статии
ЗА КАРТИНКИТЕ И САЙТА Е-мейл
Пепи Андреева Написано от Пепи Андреева

Бих искала макар и с леко закъснение от година и половина  да дам на редовните посетители едно кратко обяснение относно структурата на сайта, начина на подреждане на галерията, както и методите ни на рабтота. Дори и да ви се струва не особенно атрактивно четиво, моля стигнете до края му. Ще ви бъде от полза, защото галерията набъбва все повече, започва да заприличва на многотомна енциклопедия и ориентацията в нея би затруднила някои от Вас.

 

В лявото вертикално меню поставяме основно анимирани картинки, като те са разделени в категории по тематика. Всяка категория може да има свои подкатегории, примерно редовна подкатегория е "Блестящи". Там поставяме анимираните картинки с блясъци, съответно подхождащи на темата на основната категория.

Не делим картините на "картинки", "картички" или "аватари". На всяка страница има от всичко по дадената тема. Защото за едни от Ввас дадената картина може да е аватар, за други - малка картичка. Оставяме на Вас преценката кое за какво ще ви послужи.

На любителите на картинки и тапети за GSM искам да кажа, че в категорията "GSM ТАПЕТИ" (бутона "GSM тапети") са подредени само абстракции. Останалите хиляди картинки, които са за GSM, може да намерите из цялата галерия. Търсете ги по тематика, а не като "GSM картинки".

Тапетите (WALLPAPERS) за работен плот (Desktop) се намират в хоризонталното меню горе. Те също са подредени тематично - умишлено не са в стандартния голям размер за тапети, защото всички са красиво анимирани, а анимацията все пак е по-тежка и ако картината е в голям стандартен размер за тапет би могла да натовари по-слаб компютър. В размера, в който сме ви ги предоставили, стоят отлично на десктопа Ви без да затормозяват компютъра.

Статични картинки без фон ще намерите в хоризонталното меню, бутона "КЛИПАРТ". Разделени са по тематика. Предоставихме Ви ги, защото знаем, че и те са доста необходими, особенно на тези от Вас, които се занимават с дизайн или творят свои си картини.

Всяка една картинка може да изтеглите, а също и да си я надпишете красиво в "Генератора за блестящи картинки". С помощта на тази програма (Java Applet) може да пишете с анимирани букви - шрифтовете са огромен брой, както и цветовете за писане. Естествено може да се пише и с много видове блясъци. Принципно програмата е предназначена основно за изписване на анимиран текст, но не е проблем да пишете и върху картинка. За да се получи, първо трябва да изтеглите картинката на компютъра си, после да влезете в генератора, да заредите картинката и съответно да пишете. Под работното поле на генератора има указание за използването й. А ако нещо не Ви е ясно, пишете ни - с удоволствие ще Ви помогнем! Имате възможност да качите и своя снимка за надпис, както и да копирате и поставите само текст и да го направите анимиран, добре се получава с поезията примерно. По-дълги текстове направо копирайте и пейсвайте, а после изберете как да анимирате, не е нужно да се затруднявате да ги изписвате. Наша гордост е, че програмата има много шрифтове за писане на кирилица и потребителите ни могат да пишат анимирано на роден език, а не на така наречената "маймуница" и да приличаме на неграмотни.

Длъжница съм на любителите на мъдрости, простете. Екипът ни е малък и все още не можем да попълним тази катогория, както ми се иска, но с удоволствие бих качила там Ваши мъдрости и мисли, ако ми ги изпращате. Това става лесно като използвате бутона в "КОНТАКТИ". Има си място, където директно да пишете и изпращате.

За да предотвратим спам-атаките, в дъното на формата за обратна връзка в "КОНТАКТИ" има една колекция от 20 картинки с различни обекти, а над тях указание: "Моля, кликнете върху ...". Преди да активирате бутона "Изпрати" под тях, трябва да кликнете върху картинката, съдържаща описанието на обекта. Мисля, че не би Ви затруднило, дори е забавно 

Отворени сме и за всяко Ваше предложение, пишете какво бихте искали да намирате, какви са Ввашите интереси. Ще се постараем да се съобразим.

Посетете и "ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ" в хоризонталното меню. Често добавяме линкове на интересни или доста полезни сайтове за всеки.

Завършвам статията с едно важно пояснение за любителите на картинки.

Преди всеки празник обикновенно поставяме нови анимирани картинки. Слагаме ги на етапи и предимно най-интересното е в последния момент преди празника. Може да бъде дори и в последната вечер преди настъпващия празник. Правим го така, защото често тези картинки са наши авторски и е добре да изненадате приятелите си с нещо, което наистина не са виждали, а не да са публикувани седмици преди празника, тръгнали по мрежата и станали вече безинтересни и обезличени. И най-красивата картина, когато е станала масово популярна, не би зарадвала никого, камо ли да я ползвате за личен аватар. Нека сте уникални в представянето си!

Новите добавки поставяме както към вече съществуващи страници с картинки, така и като нови страници. Търсете ги преди всеки празник! От опит зная, че търсенето е част от удоволствието 

А за наши типично български празници като именни дни, национални празници и други бележити дати сме особенно старателни, защото лесно може да се намери масова картина за световно популярен празник, но как човек да поздрави с нея за типично нашенски, български празник?! С огромно желание творим картини за тези поводи, ценим Вас - нашите потребители. Иска ни се винаги да сте по-специални, да имате възможността да блестнете с нещо ново и актуално!

За Вас се поясняваше Пепи Peppy


Този текст, публикуван в animacii.net, е собственост на автора му и е под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права“. Качването и публикуването на част или цялото съдържание без разрешението на собственика на сайта (автор на текста) е забранено.

 

За съжаление, Вие нямате права да публикувате коментари. Моля, регистрирайте се!

AddThis Social Bookmark Button
Няма онлайн потребители

Реклама

  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement
  • Advertisement

Анкета

Оценката Ви за сайта?
 

За Вашия сайт

За да покажете този банер на сайта Ви, копирайте този код:

Когато поставиш нашия банер с активен линк към animacii.net, моля, уведоми ни, за да допуснем цитирането на абсолютни адреси на картини за Вашия сайт.